Glamour Insecurity Pictures, Images and Photos
glamour Pictures, Images and Photosglamour Pictures, Images and Photosglamour Pictures, Images and Photos

« Ρούχα για πληθωρικά γούστα ..... | Συλλογή Swarovski Φθινόπωρο/Χειμώνας 2011-2012 »


ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΨΗΛΗ ΡΑΠΤΙΚΗ

alt

ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

«high - lights»

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΨΗΛΗ ΡΑΠΤΙΚΗ

επιλογές μουσειακών εκθεμάτων από τις συλλογές του
Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος, Ναύπλιο
Μουσείου Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη, Αθήνα

Απο την Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ ΗΛΙΑ ΛΑΛΑΟΥΝΗ
ΚΑΛΛΙΣΠΕΡΗ 12, ΑΚΡΟΠΟΛΗ

Η ιδιαίτερη συνεργασία μεταξύ δύο Μουσείων, με μεράκι και σεβασμό στις διακοσμητικές τέχνες, αποδεικνύεται με την υλοποίηση της νέας περιοδικής έκθεσης με θέμα τα Ιστορικά Κοσμήματα και την Υψηλή Ραπτική του 20ού αιώνα. Η αναγέννηση της ελληνικής χρυσοχοΐας και η διαμόρφωση των συναρπαστικών τάσεων της μόδας σε παγκόσμιο επίπεδο, παντρεύονται σε έναν εντυπωσιακό διάλογο για το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα και το Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη, από τις 21 Ιουνίου, κάτω από τον βράχο της Ακρόπολης.


Η επιλογή των αντικειμένων στοιχειοθετεί την αναγνώριση των πιο σημαντικών σύγχρονων μουσειακών συλλογών στην Ελλάδα. Κόσμημα και υψηλή ραπτική παντρεύονται στην έκθεση, όχι για να δείξουν τις νέες τάσεις της μόδας, αλλά για να τιμήσουν την πολιτιστική προσφορά των δύο μουσείων. Εδώ ενθαρρύνεται η θεώρηση της μόδας ως έκφανση του υλικού πολιτισμού, καταρρίπτοντας τις διακρίσεις ανάμεσα στην 'υψηλή τέχνη' και την μαζική κουλτούρα, στα ανατολίτικα και δυτικότροπα στοιχεία της μόδας, ενώ οι έννοιες του σύγχρονου και του κλασσικού ταυτίζονται και εναρμονίζονται.

Τα βραδινά ενδύματα του Μεσοπολέμου με την «αγορίστικη» garcon γραμμή τους τονίζουν τον νέο ρόλο της γυναίκας μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, άλλα τη μουσικότητα της τζαζ, το κέφι του τσάρλεστον και της γυναικείας χειραφέτησης, απόλυτα ταιριαστά με τη «Νεογεωμετρική Συλλογή» (1973). Οι «Αρχαιολογικές Συλλογές» του Ηλία Λαλαούνη δένουν με το tailleur της Κοκό Σανέλ της ίδιας δεκαετίας, το ζωηρό σακάκι του Ζαν-Πολ Γκοτιέ με τα «Ασημένια Παιχνιδίσματα», το νυφικό φόρεμα με κοσμήματα της συλλογής «Βιοσύμβολα» εμπνευσμένα από τη δομή των σπερματοζωαρίων, αναφορά στη συμβολή του σουρεαλισμού και ειδικότερα στο έργο της Ελσα Σκιαπαρέλι και του Νταλί.

alt
Κοσμήματα από 50 συλλογές σχεδιασμένες από τον Ηλία Λαλαούνη κατά τη διάρκεια της καριέρας του πλαισιώνονται από επιλεγμένα ενδύματα μόδας από τις εκτενείς συλλογές του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος, που χρονολογούνται από τα τέλη του 19ου αιώνα έως τις μέρες μας. 

Τα «High-Lights»ρίχνουν φως καιστην κοινωνική αξία της ΅όδας. Και καλούν τον θεατή να αναζητήσει στο ταίριασ΅α φαινο΅ενικά ετερόκλητων στοιχείων τις αναφορές στην ιστορία της ΅όδας. Καθώς και τον κοινό παρονο΅αστή στην έ΅πνευση για τη δη΅ιουργία του ρούχου και του κοσ΅ή΅ατος. 

 

Έργα μεγάλων δημιουργών όπως από τον Mariano Fortuny και τον Paul Poiret, ως την Coco Chanel, τον Γιάννη Τσεκλένη, τον Μarimekko, Desee, τον Issey Miyake, την Kokosalaki, τον Christina Dior, τον Givenchy, συνδυάζονται με τις λαμπερές δημιουργίες του Ηλία Λαλαούνη - κοσμήματα που φορέθηκαν από fashion icons όπως η Elizabeth Taylor και η Jackie Κέννεντυ Ωνάση. Την έκθεση συμπληρώνει πλήθος από αξεσουάρ μόδας από τσάντες και καπέλα ως και οι μπαλαρίνες της Margot Fontaine.

H έκθεση θα λάβει χώρα στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων του ΜΚΗΛ και θα διαρκέσει ως τον Δεκέμβρη του 2011.

alt


ImageChef.com - Custom comment codes for MySpace, Hi5, Friendster and more ImageChef.com - Custom comment codes for MySpace, Hi5, Friendster and more ImageChef.com - Custom comment codes for MySpace, Hi5, Friendster and more Walk of Fame Animated custom comment codes for MySpace, Hi5, Friendster and more - ImageChef.com Webfetti.com

avatar

Το κολιέ πολύ μα πάρα πολύ όμορφο και chic!

Σχολιάστε με style..

Αφήστε σχόλιο

Profile

goukaki Ρούλα Καρπουζλή
Athens - Greece

Ολες οι γυναίκες θέλουν να ξεχωρίζουν..Όσο λοιπόν τα ράφια των καταστημάτων θα είναι γεμάτα με μικρά θαύματα...κάπου εκεί θα ειναι και μια ΓΥΝΑΙΚΑ !!Βαθιά μέσα στο μυαλό της κρύβεται ένα απέραντο και μαγευτικό σύμπαν όπου συνυπάρχουν μυστικά ίχνη της εικόνας ,που έχει για τον εαυτό της...

Το blog-magazine FASHION FEVER δημοσιεύει δελτία τύπου & δικά του άρθρα και όταν χρησιμοποιεί άλλες πηγές, αναφέρει ευδιάκριτα την πηγή ολογράφως.Παρακαλώ όσοι επιθυμούν την αναδημοσίευση αναρτήσεων από τo blog-magazine FASHION FEVER να αναγράφουν αναλυτικά και ευδιάκριτα το όνομα του blog και με το σωστό link. Σας ευχαριστώ πολύ.Follow Roula Karpouzli's fashion picks on LystIFB greek blogs by women!
Member of the Greek blogs by women!bloglovin
glitter-graphics.com
Powered by pathfinder blogs

follow my lyst / make your ownLYST

you clicked your heels Pictures, Images and Photosglamour Pictures, Images and Photos